Onze missie : betaalbare kwaliteit

Onze doelstelling is de kandidaat bouwers wegwijs te maken en bij te staan bij het realiseren van één van hun mooiste dromen; het bouwen van een eigen woning.

Door steeds zelf en samen met onze mensen opleidingen te volgen over de nieuwe normen en veranderingen in de sector, kunnen we onze klanten voldoende informeren en sensibiliseren om aan de actuele (energie-) eisen te voldoen. Door permanente bijscholing durven we zelfs in samenspraak met de bouwheer en architect een stapje verder gaan dan de reeds geldende eisen.

Als zaakvoerders staan we nog dagelijks op de werkvloer waardoor een ononderbroken kwaliteitscontrole verzekerd is.

Onze geschiedenis


Marcel Pieters

(24/02/1924 - 17/03/2002)

Vader van oprichter Gilbert. Hij was sinds zijn 14de levensjaar actief in de bouwsector.

Als jonge knaap wist hij zich op te werken tot meestergast bij een groot Aalsters bouwbedrijf, waarna hij zijn know-how aan zijn zoon doorgaf.

Gilbert Pieters

(02/10/1950)

Na het behalen van zijn A2 diploma bouwkunde en een tijdje te hebben samengewerkt met zijn vader, wou hij de lat wat hoger leggen en werd werfleider en vervolgens projectleider bij het Antwerps Bouw en Beton Bedrijf (ABEB). Door zijn gedrevenheid en interesse voor de stiel wist hij enkele merkwaardige technologische aanpassingen door te voeren in de bouwsector.

Met een bagage van 20 jaar ervaring op tal van grote projecten, startte hij in 1991 Algemene Bouwwerken Pieters.

Kris Pieters

(06/02/1973)

Werd met de bouwmicrobe opgevoed. Hij volgde een bouwkundige opleiding en trad onmiddellijk na het beëindigen van zijn studies in de voetsporen van zijn vader.

In 2006 kwam Kris mee aan het roer te staan van de bloeiende en nog steeds groeiende onderneming. Het accent werd meer gelegd op residentiële gebouwen en appartementsgebouwen.

Met 2 flinke zonen is de opvolging van dit familiebedrijf hopelijk ook voor een volgende generatie verzekerd.